7D mk II

70D radi dobro autofokus samo sa STM objektivima, isto kao i sestopedesetka. za neki allrounder objektiv, 18-55 je premali range,  18-135 je bombon. u cemu je revolucionarna razlika autofokusa u odnosu na sestopedestku jos mi je rano reci. sestopedesetki je izašao novi firmware sa boljim autofokusom, no nisam ga instalirao jer ne podržava ML pa mi ni nema smisla.

uglavnom, voda se zamutila samo tako, ako gledaš da postoji range od 100D, sad 700D, 70D, 6D do 5DMkIII da ne idem dalje. zna se koji je najbolji, no i najpovoljniji su dovoljno dobri za drugu kameru, a bogami i prvu pod određenim uvjetima tim više što su zasad dosta karakteristika bile ekskluziva za niže razrede ono što uvijek spominjem, tilt screen, sad touchscreen, pa i STM. polako te karakteristike izgleda dolaze u visi rang, ali po meni uopće nije pitanje da li je to potrebno ili nije, svakako je.

moze netko ganjat svoju briju kvalitetnim tijelima, al brže, više, jače sistem novih tijela (njihovih featura) će ga kad tad pokolebat

zanimljivo je da u DPReviewu na više mjesta uspoređuju 70D sa starom sedmicom da mu recimo fotografski dobro parira, dakle, puno toga još nije zastarilo, dapače, još je vrlo aktualno, ako nema tu nekih ko zna kako boljih ISO mogućnosti itd ne vidim rezona za promjene. nabijanje krajnjih vrijednosti ISO-a do 25600 sa bustom je ok, al ako je granična upotrebljivost još uvijek 1600 ili možda pod upitnikom 3200, tad se ništa bitno nije promijenilo, uzalud bustanje

sa dolaskom RAWa na scenu biće zanimljivo kako će se ona s tim nositi, opet, ako su stavili isti SD kontroler kao i 650/700D, tad je to maksimum od nekih 45mb/s, što je ipak premalo za full hd apetite

vidio sam likovi na forumu su probali sa najnovijim, najbržim SD karticama (SanDisk Extreme Pro UHS-I 95Mb/s) na sestopedesetki i dobijaju negdje do 45Mb/s konstante, sto je u biti ‘obicni’ HD, cak negdje na granici uz jos neke feature enejblane. to je otprilike duplo brže od onog što ja sad postižem na mojem i tako, malo sam se ohladio od nabavke bržih kartica, al opet, neznam, vidjet ću.

u cijeloj toj priči, i da izađe nova sedmica, iskreno, gdje je smjestiti, i po čemu bi ona bila ili neophodna ili revolucionarna.. bo.

možda u sferi senzora znatno veće reze od dosadašnjih, no to je za video dosta relativno, osim ako ne enejblaju zoom, e, onda bi to bilo značajno, al to je ionako vjerojatno stvar softwera što bi mogli i sad dati, al moraju objektive prodavat..

bolje ju je dakle još ne vidjet, lakše je o njoj samo nagađati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s