Kadroviranje

Napraviti laganini je teze. Općenito odabrati mjuzu unaprijed je ‘must have’ jer je način snimanja sasvim drugačiji. Ok, kad pogledas kadrove i kad posnimis atmosferu na vjenčanju tek tad je realno za ocekivat da znaš šta imas, ali pored večernje zabave za koju neznas kakva će ispast dok je ne vidiš, tijekom dana možeš naginjat na laganini ili briju.

Obično znam brojat u sebi kad je neka dinamika i nesto nastojim snimat dobrih 4-5 sekundi koliko bi maksimalno kadar u prosjeku mogao trajati, da ispadne ok, paning, slajd, kadar, fluidnost. I to je često puno, previse al uvijek je dobro imati nesto vise materijala. Kad je dinamika lako se svercat sa sekundu dve trajanja kadrova.

Kad je nesto ultra laganini, naći dug, zanimljiv kadar je ultra teško. Naći ih nekoliko ili cijeli spot takav napraviti je majstorstvo.

Pogotovo idealna mjuza da poprati happening od laganice, crescenda do vrhunca pa mozda i natrag na laganicu je teško nać, a i kad nadjes, drugiput ti glupo koristiti;)

Sto se tiče korporativnih, tu uglavnom caruju laganice, osim ako ne promoviras neki klub. To te hebe na neki način jer je teško dignut nekom adrenalin, pažnju, da ne bude monotono.

Najbolji dio Cammea su mi cure sto plešu. U prvoj varijanti su bile duže, ali nema smisla u priči o aplikaciji, trajalo mi je predugo, jos sam stavio par drugih tonova koji su išli par puta na repeat i tako tako, nije pasalo.

Onda sam se ulovio da to skratim na najbolji mogući način, trebala mi je ta dinamika, makar njenih par sekundi, al kako to integrirat u muziku koju sam imao koja je laganini, genericka i koja je background voiceoveru. Meni su se rokovi blizili kraju a ja sam se igrao oko kadrova nebitnih za priču:)

I izgubio par dana pretrazivajuci baze mjuze, miksao ih u postojece, itd. I dokupio tu drugu licencnu mjuzu, sredio i reko si, e, sad će biti lakše, koliko god da je posla, sad će mi biti gust kad je ipak ispalo malo brije;)

Mozda mi zato tajmlapsovi nisu vise tako napeti. Previse napinju radnju i time teško ih je svrsishodno negdje ubacivat.

Mozda bi trebalo sad vise slow-mo isfuravat, al opet tu nikad dovoljno frejmova, kako za šta..

Nisam pametan jer nema pravila;)
Samo znam da bi rado se ulovio nečeg novog, drugacijeg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s