Magic Lantern video RAW

Lik je sve u cropu snimao na 2.5 mp pa downsemplao. Dobio je po par sekundi kadra ali evo i vise nije ni potrebno. Pre pre pre hebeno. Zajeb je taj da je to crop pa znaci  zaboravi normalne kadrove, sve je ultra zoom.

Tu je jos onaj izazov da je na X5 live viewu slika zumirana jos nekih 25% u odnosu na senzor (pa je meksa, ranije sam komentirao) pa onda kad vratis na 1920 bude bolje. To trebam malo pogledat, nisam se time igrao na sedmici ozbiljnije, na 650D jesam, al tamo je problem sto ti se crop mijenja od ekrana pa ga moraš pogadjat. Morao bi probat.

Najgora stvar je opet zapis, tih 2,5K je puno, 650D to ne može ni približno trpit u videu, 7d je tu malo bolji al opet. A u cropu dakle ako je taj lagani pre-zum od X5 (a senzor 1/1 bi valjda omogućio X3), trebaš snimat vise da bi dobio kvalitetno manje. A opet, kad snimas Visu rezu brzina te jebe, vec si i na manjoj knap..

Nisam skuzio s kojim karticom je on snimao. Ako je 1000x tad nemam šta rec osim da je to van mog dosega. Ako je nesto sporije, tad je mozda u usporedbi sa mojih 600x.

Jos je jedan zajeb kod toga. Bolje je dizejblat x10 krop jer je blokirao da moraš aparat gasit. zajeb je taj da ako odeš u X5 ne možeš nazad, jednostavno ideš dalje da izadjes na x10 i tad te sje.. Možeš x10 u meniju ML dizejblat sto uglavnom i odmah napravis, al onda ti zbilja fali x10 za provjeru fokusa pogotovo kod tih ultra zumiranje kadrova.

Inace, fasciniran sam ovom rezom 2,5k jer fakat se vidi razlika u detaljima naspram one standardnih 1720 piksela koje baca senzor iz normalnog pogleda pa to tada navlačis na 1920. Snimat pored toga na h.264 je zbilja druga priča.

Zamisli opet sve ovo je bilo moguće i pred pet-šest godina.. Kako bi tek tad sadašnjost izgledala, a opet, dobro da ima..

Sve u svemu triperove kombinacije. Kingstona 600x ima kod nas, nije preskup no nije ni dovoljan, a prakticki tad nekako sve skače na 1000x kojih je malo a i ti su papreni.

Za 7D bi nekih 800x bio top of the pops, vise od toga nebi ni vukao, al rezerve za buffer nikad dosta. Jos da ih ima za kupit, al bas je neki procjep u tim brzinama, vise je ili – ili..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s