Magic Lantern video RAW

rezoluciju štelaš da postaviš maksimalnu horizontalnu (odmah ti pokaže što podržava što ne) i omjer, time štelaš vertikalnu rezu.  fora je ti staviš neku rezu ako je prevelika snima ti na prvu manju koju može. npr stavio sam u cropu 2560 ali piše da može maksimalno do 2512 (na pamtim točno ali tu negdje). što je najbolje, nemožeš to ni odabrat već je prva niža na 2048 mislim, dakle gotovo 500 piksela razlike. ali staviš na veću rezu pa ti snimi manju koju može. ako ideš pod info na kraju menija desno ti pokaže što mi može povuć. jasno to je za crop. ako ne diraš ništa, izađeš iz cropa snima ti najveću moguću, dakle onih 17XX puta omjer koji si zadao, npr 2.35. time mu je vertikala kod cropa na 1068 a normalnom 8XX (zaboravio sam točne piksele no tu negdje).

zavisi kako hoćeš snimat. možeš postaviti jasno manju crop rezu, moš je stavit na 1920 što znači da će normalnu rezu bez cropa snima na onih 17XX jer više nemože. vjerujem da je ista stvar i na petici, smao se treba igrati time za skužiti.

trebam malo vremena ulovit da probam te crop reze, javlja se mekoća, ako bacaju veliku rezu ne znači da je sve superoštro, iako prema onom liku što je snimao 2,5k video ispada na fullHD prebolesno. lijep dan, malo vremena i probalo bi se.

jedna loša stvar je kad trkeljam po crop zoomu je ta što vidim sve mrtve piksele na senzoru. krasno, bolje da ih nisam vidio

vezano za instalaciju, opet sam išao isponova čitat što i kako, pripremio CF, formatirao, stavio da se ažurira, iskopirao novi ML itd. uglavnom ne znam ni sam više, no objašnjeno je u prvom threadu i to se ne mijenja. ono kad mi nije lovio autoload MLa valjda sam ja neš krivo radio, uglavnom sad mi radi već neko vrijeme bez problema.

ne pitaj me (točne) zadnje verzije, haha. ne znam ni sam što je najnovije, niti di se nalazi. srčam po forumima, tu i tamo netko daje neki link, malo je toga na jednom mjestu. u biti trenutno je najaktualniji http://tl.bot-fly.com/ jer je jedan programer napravio ‘svoj’ tragic lantern sa 90% stvari kako kaže od MLa sa nekim svojim dopunama. A1ex je ok s tim, ali upozorava da on nije iza toga i ne garantira zanj. u načelu je sad taj TL u nekim stvarima za sedmicu najažurniji no lik ne provjerava toliko svoje stvari pa mu se znaju desit blokiranja na nekim stvarima. meni se primjerice blokira taj x10 zum (no to je bilo i na MLu) ali mi se jučer par puta zablokirao ne znam ni sam gdje, al jednom mi je baci na aparatu Err 70 (komunikacija sa objektivom) pa sam se malo trgao, al u načelu dal je to zbog njega ili ne pojma nemam.

fora je da kad se neki programer ulovi nečeg, to isfurava i gura više nego svi drugi zajedno. kako se ko ohladi, tako stvar zamre. ovaj se ulovio svega pomalo, a time i sedmice i to je nama dobro jer se stvari još mijenjaju, istražuju. sutra može završit i kome ćeš se žalit, sve znaš

stavio sam njegov zadnji TL i npr tražio di da ugasim x10 krop da mi ne blokira ako do njega dođe. ne mogu naći ili ga je maknuo. sve sam dvaput pretražio. pored masu stvari koje mi ne trebaju, pred kraj korištenja mi se izgubio na monitoru ekran kropa koji ti pokazuje koliko ti krati od originalne reze (onaj bijeli kvadrat kad definiraš kadar). kad snimaš na punoj rezi ti netreba, no kad mjenjaš na omjere npr 2:35 ti ej bita, on mi se izgubio. isto tako ponekad mi se javi u crop modu ponekad ga nema. nisam uspoređivao snimku koju snima od one koju u cropu vidi. ljudi kažu da je nepouzdan za kadriranje, ok, samo neznam koliko.

zbog tog crop ekrana da ti pokaže što će točno snimat sve bi poslao u pm, on je najbitniji možda trebam samo staviti nazad originalniji TL bez mjenjanja postavki da se to riješi. uglavnom, između predzadnjeg ML i TL ima razlika u meniju no nama bitne su u biti iste. sad ima modula za butanje koliko hoćeš. pobutam sve al onda vremenom zažalim, u biti trebaju ti 2-3 najosnovnija za RAW.

ukratko, luda kuća.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s