Magic Lantern video RAW

Imam masu ‘testnih’ klipova, al u biti malo realne primjene. Kad usporedjujem 7d i 650d, ima nekih razlicitosti u ML, recimo 650d ima gradual exposition na videu da ti nema naglih skokova, to nisu stavili kod sedmice, a recimo da je to genijalna stvar i bez RAW videa.

650d ima taj crop faktor X3 koji radi za normalni video. U RAWu pak sad imas tri reze, osnovna, X3 kad zumiras i X3 kad ti je upaljen crop faktor.

Kod normalne reze maksimum ti je nekih 1740×1154, kod krop faktora 1765×1060, a kod zooma 2540×1200 (ne lovi me za koji piksel vise manje, nikako da polovim)

Uglavnom, skuzio da svaki mod ima drugačiju moguću rezu i omjer.. Za poludit:)

650d ne bloka na x5 i x10 zumu, dok sedmica ne trpi x10. 650d kad ideš na X5 u biti prebaci na x3 pogleda (hackano, CB) da vidiš kadar kojeg će ulovit. Na x10 se vraća na canon liveview preview, al kad stavis snimat snima na x3. Bolja je za stelanje fokusa, svakako.

Zanimljivo, neke stvari koje su ranije radile super prije RAW videa tipo magic zoom, ona pomoć kod izoštravanja da ti pojača highlighte, to je sad relativno bugovito pa cak bi rekao kod oba tijela.

U načelu, ponekad ML zna toliko svojeglavit svojim opcijama (sam sam kriv jer kad se igram s njim sve ide na video RAW opcije) da za normalno snimanje najbolje bi bilo imat ga iskopcanim, jer bi inace nes zajebao, ili jos gore gubio na lokaciji vrijeme i sizdio prisjećajući se sto sve treba pogasiti (svaka kartica individualno, naravno)

Daklem, sem crop moda i gradual expo (650d) malo je drugog sto bi rado iskoristio za normalan video za pomoć. A te dve stvari kod sedmice ne rade, daklem, kad nemaš vremena bolje se ne igrat.

Imat pokoju ‘čistu’ karticu od Magic Lanterna isto je poželjno, brzine i zivciranja radi;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s