Apple

jedino od apla što koristim od programa je praktički quicktime, i to kad treba od jpga napraviti muvi. najlakše mi bilo i najbrže, iako sad imam i neke alternative pa ih planiram napustiti. inače quicktime samo kad otvorim mi je muka. pogledat film u njemu bila bi noćna mora

i sad, želim importat niz jpegova, otvori mi se prozor, listam po podfolderima (jasno, nikad nije u desktopu) a ono mali prozorčić, nemoš ga povećat, risajzat nikako. mislim, helou, treće tisućljeće je, a prozorčić ko za korisnike sa dva foldera na kompu.

njihov ajtjuns mi je još uvijek misterija. imam ga za backup i tad nisam siguran što će sve backupirat. izgleda jednostavno no bojim se njihova filozofiranja. par puta na početku sam stavio neke klipove u ajfon i više od toga nisam koristio. nedavno sam si postavio cloud da sheram slike sa ajfona na komp da ne moram prebacivat. žena i ja na svojim ajfonima koristimo moj mejl za skidanje aplikacija, nemamo račun, sve na besplatno, otkako je kreiran nisam mijenjao. i onda stavim ja svoj ajfon u cloud, pa se ženi počele pojavljivat moje slike a meni njene. i kontakte pomiješa, a najbolje u cijeloj stvari pobaca slike kako koje po kompovima koji su u cloudu. poslikam neš, vratim se na komp i mislih, ok, sad će mi bit u folderu. neće. dam mu vremena. preko noći. ništa. klasično ih maknem  sa telefona kabelom. al ostanu kod žene na telefonu. na kompu se počnu pojavljivat one kojih na ajfonu više nema itd. kupus. ma nek ide sve lijepo kvragu, i odoh ja sa clouda. još moram izgubit pol dana jednom da pobrišem višak brojeva što su merđani. super je što su neki brojevi koje imamo iste od nje pokupili imena, a neki su duplani, njeno ime plus moje ime iz imenika. gala za editiranje.

ajfon eplu rula, ali su generalno softwerski prejednostavni za moje kompleksne zahtjeve.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s